Snöskotersafari


Visste du att man kan köra snöskoter i södra Finland och bara ett stenkast från Helsingfors? Vi arrangerar snöskoterutflykter såväl i skogsterräng som på isvidder. Ett populärt program, särskilt i Sibbo skärgård ca 25 minuters bilväg från Helsingfors centrum. Det finns massor att uppleva i Sibbo och Borgå skärgård. Vid goda isvintrar kan man till exempel köra ut till Söderskärs fyr i den yttre skärgården. Under Snöskoter turn kan vi både vittja nät och själv pröva på pimpelfiske ifall ni så vill.

Vi startar våra snöskoterturer från vår vinter bas som ligger vid havet mellan Majvik och Stuvunäset i Sibbo. Ni kan välja mellan färdiga safari paket eller så skräddarsyr vi ett helt unikt program bara för er.

Ifall ni vill åka snöskoter på en annan ort än Sibbo/Helsingfors så kan vi förflytta våra snöskotrar dit ni vill!

Snöskotersafarin går vanligtvis att ordna från mitten av december till början av april beroende på rådande is- och snösituation. Våra snöskotrar och övrig utrustning är av toppklass! Vi använder oss av miljövänliga snöskotrar av märket Yamaha Venture Lite årsmodell 2013.

Snöskotersafari i Helsingfors och Sibbo skärgård:

Efter en kort introduktion och klädbyte startar ni äventyret från vår bas i Sibbo. Ni kör genom den vackra skärgården till någon ö i den yttre skärgården. Skoterleden går mellan Sibbo och Helsingfors kommun. Under färdens gång kommer vi att stanna några gånger då er guide berättar om vad ni kan se på färden. Väl framme vid lägerelden njuter ni av en kopp kaffe och grillar korv medan vår guide berättar otroliga historier för er. Under pausen har ni möjlighet att pröva på pimpelfiske eller hur det är att gå med snöskor. Färden fortsätter sedan tillbaka till fastlandet. Vid vår bas kan vi ännu vittja nät eller pröva sparkstötting ifall ni vill.

Programlängd: ca 2,5 timmar
Grupp storlek: 2-20 personer

TA

Snöskotersafari med lunch eller middag på Norrkullalandet samt bastu:

Efter en kort introduktion och klädbyte startar ni äventyret från vår bas i Sibbo. Ni kör genom den otroligt vackra skärgården till Norrkullalandet, en ö ca 2 sjömil söder om Kalkstrand. Under vägen kan vi stanna för att vittja fiskenät med en lokal fiskare eller själv pröva på pimpelfiske, allt går att ordna. Kortare pauser gör ni också då  vår guide förklarar vad ni kan se och uppleva i skärgården. Väl framme vid Norrkullalandet kan ni njuta av en god fisksoppa eller skärgårdsbuffé. Ifall ni vill gå på en snöskovandring  i den vackra naturen så tar vi snöskor med oss! Efter en god måltid fortsätter ni färden tillbaka till fastlandet varpå ni badar bastu.

Programlängd: ca 5-6 timmar
Grupp storlek: 2-20 personer

Alternativt kan man övernatta på Norrkullalandet i de moderna utrymmena och kombinera dagen med ett möte eller konferens.

En fantastiskt upplevelse för grupper som vill uppleva något speciellt och unikt!

Vinterutflykt i skärgården med släde:

Vill ni inte köra snöskoter men ändå uppleva den snötäckta skärgården så kan en  kombinerad utflykt med snöskor och snösläde vara ett bra alternativ. Under resans gång vittnar vi nät som går under isen och prövar själv på att fiska. Vi går med snöskor till ett utkikstorn och väl framme vid lägerelden grillar vi korv och dricker varm saft eller kaffe. Självklart får ni all utrustning som behövs av oss.

Programlängd: ca 2 timmar, släden rymmer 10 personer 

snowmobile sleigh

Vår snöskoter bas på kartan, (Katrineholmsvägen 96).

KML-LogoFullscreen-LogoQR-code-logoGeoJSON-LogoGeoRSS-LogoWikitude-Logo
Snowmobile

laddar karta - vänligen vänta...

Snowmobile Park: 60.252505, 25.268340
marker icon
icon-car.png Fullscreen-Logo KML-Logo
Snowmobile Park
Katrineholmintie, Sipoo, Suomi

snowmobile clothingsnöskoter safari helsingforsSnowmobile tour in HelsinkiSnowmobile tour Finland archipelagoSnowmobile tour Finland HelsinkiSnowmobile Safaris Helsinkimoottorikelkkasafarit helsinkisnowmobilesafari finlandsnowmobile in helsinkimoottorikelkka helsinkisnowmobile Helsinki archipelago
snowmobile safari near helsinki
snowmobile icefishing
moottorikalkkasafari norrkullalandet snowmobile Helsinkisnowmobile outside helsinkimoottorikelkka safari helsingin saaristokelkkasafari helsinkisnowmobile finlnd archipelago
mottorikelkkasafari saaristomoottorikelkkasafari porvoo
moottorikelkka sipoo
moottorikelkka safari saaristo