RIB Safari


Följ med ut i vår RIB båt (Rigid Inflatable Boat) och upplev skärgården ur ett helt annat perspektiv. Bjud dina kunder på en otrolig fartupplevelse utomskärs eller glid fram lugnt inomskärs mellan öarna.

Överraska din personal eller dina kunder med en annorlunda naturupplevelse och få fart på affärsrelationerna. Njut av god mat och känslan av gemenskap i ny och spännande miljö. Ta en paus under ert möte och få ny kraft, inspiration och ett mer sammansvetsat gäng med gemensamma samtalsämnen.

Ett bättre sätt att uppleva skärgården än från en RIB finns inte! Kombinerat med god mat och unika platser så blir det en upplevelse ni sent kommer att glömma. Med vår stora RIB båt kan ett större sällskap njuta av skärgården och dess natur, eller också mätta sin farthunger på öppna havet.

RIB båtens hemmahamn är Brändö Seglare, men vi kan plocka upp er vid vilken brygga som helst mellan Kotka och Hangö.

På våra RIB turer har vi alltid två personer som tar hand om er grupp.

Nedan några exempel på program:

RIB transport

RIB är ett utmärkt sätt att transportera sig snabbt och säkert i skärgården. Det finns knappast något bättre än RIB båt.  Varje RIB båt har 12 platser. Så vart du än skall lämnas eller hämtas mellan Kotka och Hangö kan RIB båt vara ett bra alternativ.

Helsinki by RIB
Programlängd: 2 timmar

Vi kör runt och kollar in huvudstadsregionens skärgårds vackraste ställen och sevärdheter. Under resan tar vi iland på en av de tusen öar som finns i vår skärgård var det bjuds på kaffe och smörgåsar. Alternativt kan vi stanna vid en strandkrog och ta en öl.

RIB Skärgårdsidyll
Programlängd: 3-4 timmar

Vi börjar RIB safarin med att gå igenom säkerhetsföreskrifter samtidigt som vi njuter av en välkomstdrink. Efter det här kan äventyret börja! Vi kör först en lugnare sightseeing tur genom den vackra innerskärgården för att sedan vända fören mot det öppna havet. I den yttre skärgården får vi uppleva en fartfylld färd vartefter vi kör till en skärgårds villa. Där får vi njuta av en lunch eller middag och bekanta oss närmare med skärgårdslivet. Efter lunchen riktas fören åter mot Helsingfors.

RIB Bastu BBQ
Programlängd: 4-5 timmar

Vi kör igenom skärgården ut mot öppna havet var vi får uppleva fartfyllda äventyr. Vi anländer till en idyllisk ö var vi njuter av bastubadande. Under tiden som det badas bastu tillreder en kocken delikata biffar på grillen. Efter en delikat måltid kör vi tillbaka till Helsingfors centrum var festen fortsätter…

RIB frågor och svar

Vart kan man åka? 
Vi kan göra utflykter där det passar er bäst. Vi kan hämta och lämna er nästan var som bara det finns en brygga med ett djupgående på över 1 meter.

Enklast för dig är det kanske att starta RIB turen från vår hemmahamn på Brändö Seglare i Helsingfors var vi har all utrustning och moderna omklädningsrum.

Populära utflyktsmål är bland annat: Pörtö, Norrkullalandet, Söderskär, Komsalö, Fagerö, Sveaborg, Borgå, Ugnsholmen, Rönnskär, Rövaren, Stora Herrö eller någon annan av de tusen öarna som finns i vår skärgård. Har man begränsat med tid och man inte vill ta iland så går det också bra.

När kan man åka? 
RIB kan man åka i alla väderförhållanden. Säsongen börjar i april och slutar i november. I princip går det att åka så länge det är isfritt.

Hur fort går det? 
Vi kommer upp i farter runt 50+ knop vilket motsvarar ca 100 km/h. Men naturligtvis behöver man inte köra så snabbt för att få en härlig och fartfylld upplevelse i skärgården.

Är det fysiskt krävande? Några andra begränsningar? 
Det är inte fysiskt krävande, men om det är lite vågor så är det bra om man parerar båtens rörelser med att vara flexibel i knäna. Personer som har allvarliga problem med ryggen eller är gravida rekommenderas att inte åka i höga hastigheter, men en långsam och behaglig tur går givetvis att ordna.

Hur många passagerare tar RIB båten? 
Vår båt tar 12 passagerare. Med att hyra in båtar av våra samarbetspartners så har vi kapacitet för grupper på upp till 50 personer.

Behöver man ha med sig sjökläder?
Nej, det behöver man inte. Ni kommer fram lika torra som ni var när ni klev ombord. Vi har olika sorters ytterkläder för olika årstider, flytoveraller, mössa, handskar och skyddsglasögon till alla passagerare. Bekväma skor gör dagen trevligare och bekvämare för er. Ifall det regnar så har vi också gummistövlar till alla passagerare.

Kan man ta med väskor?
Ja det kan ni. Vår RIB båt har en stor lastlucka vart det ryms en hel del väskor.

Kan ni ordna med mat? 
Givetvis gör vi det. En härlig picknick, med t.ex. öl, vin och fisksmörgåsar på klipporna när vi kommer fram eller ett stopp på en trevlig skärgårdskrog. Många olika arrangemang går att ordna utifrån era önskemål.

Vad kostar det? 
Det beror naturligtvis på vilken typ av arrangemang du väljer. Vänligen kontakta oss för en offert!

Om båten:
-Längd: 36 fot/ca 11 meter
-Bredd 3,60 meter
-Djupgående ca 1 meter
-Top fart: 55 knop
-Motorer: 2 * 315hk=630hk, Yanmar turbodiesel med Mercruiser Xr drev.
vene safari HelsinkiRIB veneily HelsinkiRIB safari aktiviteettiSöderskär ribRIB safari helsinki